Slovenië Autoverhuur

Als u een huurwagen boekt via onze Nederlandse autoverhuurdienst bent u tijdens uw reis in Slovenië verzekerd van een huurauto aan de beste prijs en onder voorwaarden waar anderen enkel van kunnen dromen, dankzij onze samenwerking met VIP Cars – een internationale intermediaire verhuurmaatschappij. De aansprakelijkheidsverzekering, luchthavenvergoeding, wegenfondsbelastingen, lokale omzetbelasting (BTW), diefstalverzekering en schadeverzekering zijn inclusief in de huurprijs. Andere voordelen die u bij ons kan genieten zijn onder leer dat de afstand die u mag rijden onbeperkt is, dat het reserveringsproces snel en eenvoudig online voltooid kan worden en dat u uw ideale wagen kan kiezen uit het uitgebreide assortiment aan wagens dat u aangeboden wordt.

Slovenië – toerisme

Slovenië is een kleine parlementaire republiek gelegen in Centraal Europa. De hoofdstad, en tevens grootste stad, is Ljubljana. Andere belangrijke steden zijn Maribor, Kranj, Celje, Koper en Jesenice. Hoewel het een klein land is, heeft Slovenië veel te bieden aan toeristen. Het wordt in het westen begrensd door zowel de Alpen als door de Middellandse Zee en biedt een grote variatie aan culturele, natuurlijke en historische bezienswaardigheden.

Slovenië’s karstlandschappen en ondergrondse rivieren zijn de moeite waard om te bezoeken, net als de Julische alpen met als hoogste punt de top van de berg Trivlav (2863 meter) en de Kamnische Alpen. Geniet tijdens uw reis door Slovenië zeker van het landelijke toerisme (in onder meer Kariola, Podcetrtek en Kozje) en van de het diverse wintersportaanbod.

Ook de Sloveense steden hebben heel wat te bieden. Ljubljana staat bekend om haar prachtige architecturale verwezenlijkingen, onder andere die van architect Jože Plecnik. Ook Bled is een populaire bestemming, met als hoofdattracties het Meer en het Kasteel van Bled. Middeleeuwse steden trekken eveneens veel volk aan – onder meer Ptuj, Škofja Loka en Piran zijn populair. Veel bezochte vestingssteden zijn onder meer Štanjel, Vipavski Križ, Šmartno.

Ontdek Slovenië en haar unieke cultuur nog gemakkelijker met een huurauto. Reserveer uw ideale wagen nu via slechts drie simpele stappen en geniet van alles wat Slovenië te bieden heeft.